PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 Komen kawan-kawan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
chilock69
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 19
Join date : 2009-04-03
Location : beserah

PostSubject: Komen kawan-kawan   Mon Aug 10, 2009 12:54 pm

Konvoi motosikal kuasa tinggi lagak 'raja lebuh raya'

MINGGU lalu, saya menggunakan Lebuh Raya Utara-Selatan ke Pulau Pinang bersama isteri. Kenderaan yang menuju ke utara tidaklah banyak di jalan raya. Dalam perjalanan itu, saya terserempak dengan kumpulan penunggang motosikal berkuasa tinggi memecut di laluan laju.

Kagum rasanya melihat anak muda Malaysia memiliki motosikal berkuasa besar, namun ia bertukar menjadi marah, terkejut serta benci melihat betapa egonya segelintir penunggang motosikal berkenaan.

Ini berlaku apabila saya berdepan dengan situasi tidak menyenangkan membabitkan kumpulan berkenaan yang menjadi 'raja' di lebuh raya. Ketika itu saya memotong kenderaan di hadapan kerana pemandunya memperlahankan kenderaan. Saya memberi isyarat ke kanan untuk memotong kereta di hadapan memandangkan saya mempunyai peluang yang luas dan jarak selamat untuk membuat sedemikian.



Alangkah terkejutnya, tiba-tiba sebuah motosikal berkuasa tinggi memotong di sebelah kanan kenderaan saya sedangkan saya berada di laluan laju, sambil menunjukkan isyarat jari kepada saya.

Justeru, dalam hati tertanya-tanya, adakah saya membuat kesalahan. Kemudian dengan jarak selamat, saya memasuki laluan tengah semula. Di situlah, kesabaran saya diduga apabila penunggang berkenaan berkali-kali menunjukkan isyarat jari kepada saya, ibarat memberi amaran seolah-olah saya menghalang laluan mereka. Musykil juga adakah saya menyebabkan gangguan kepada mereka yang hanya menumpang menggunakan lebuh raya kerana menggunakannya secara percuma berbanding saya dan pemilik kenderaan lain yang terpaksa membayar untuk menggunakannya.

Mungkin, ini kes terpencil, namun persoalan timbul, tindakan segelintir ahli kumpulan berkenaan seolah-olah menunjukkan mereka mempunyai kuasa untuk menghalang kenderaan lain memotong mereka di laluan laju. Lebuh raya adalah hak bersama, jadi gunakanlah sebaik mungkin termasuk menghormati mereka yang menggunakannya.


PENGGUNA LEBUH RAYA,
Kuala Lumpur.




Konvoi motosikal berkuasa besar suka tunjuk lagak



SURAT 'Pengguna lebuh raya' dari Kuala Lumpur dalam ruangan ini kelmarin, menarik perhatian saya untuk menulis pengalaman saya membabitkan konvoi motosikal kuasa besar. Kejadian yang saya alami ini pula berlaku di bandar Kuantan. Seperti dinyatakan pengadu, saya bangga apabila terlihat konvoi motosikal berkuasa besar yang disertai anak-anak muda kita.

Malangnya, pengalaman pahit menyebabkan saya kecewa dengan sikap mereka. Kejadian berlaku di sebuah persimpangan berlampu isyarat di simpang tiga di bandar Kuantan. Konvoi berkenaan datang dari jalan arah bertentangan. Ketika itu lampu isyarat laluan saya menunjukkan warna merah, dan ketika lampu hijau menyala saya pun mula bergerak untuk membelok ke kanan, tiba-tiba salah seorang ahli konvoi berhenti di hadapan saya dengan niat menghentikan perjalanan kenderaan saya dan membenarkan ahli konvoi itu meneruskan perjalanan.

Apa yang dimusykilkan ialah, adakah mereka berhak untuk menahan kenderaan saya ketika itu berada di dalam kotak kuning dan ia giliran kenderaan saya untuk bergerak. Lainlah jika yang menahan lalu lintas polis.

Diharap pihak polis memantau kegiatan mereka yang tidak bersopan dan tidak bertimbang rasa terhadap pengguna jalan raya.

SKY,
Kuantan,
Pahang
.


aku naik kupcai je...
Back to top Go down
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Mon Aug 10, 2009 3:37 pm

chilock69 wrote:
Konvoi motosikal kuasa tinggi lagak 'raja lebuh raya'

MINGGU lalu, saya menggunakan Lebuh Raya Utara-Selatan ke Pulau Pinang bersama isteri. Kenderaan yang menuju ke utara tidaklah banyak di jalan raya. Dalam perjalanan itu, saya terserempak dengan kumpulan penunggang motosikal berkuasa tinggi memecut di laluan laju.

Kagum rasanya melihat anak muda Malaysia memiliki motosikal berkuasa besar, namun ia bertukar menjadi marah, terkejut serta benci melihat betapa egonya segelintir penunggang motosikal berkenaan.

Ini berlaku apabila saya berdepan dengan situasi tidak menyenangkan membabitkan kumpulan berkenaan yang menjadi 'raja' di lebuh raya. Ketika itu saya memotong kenderaan di hadapan kerana pemandunya memperlahankan kenderaan. Saya memberi isyarat ke kanan untuk memotong kereta di hadapan memandangkan saya mempunyai peluang yang luas dan jarak selamat untuk membuat sedemikian.



Alangkah terkejutnya, tiba-tiba sebuah motosikal berkuasa tinggi memotong di sebelah kanan kenderaan saya sedangkan saya berada di laluan laju, sambil menunjukkan isyarat jari kepada saya.

Justeru, dalam hati tertanya-tanya, adakah saya membuat kesalahan. Kemudian dengan jarak selamat, saya memasuki laluan tengah semula. Di situlah, kesabaran saya diduga apabila penunggang berkenaan berkali-kali menunjukkan isyarat jari kepada saya, ibarat memberi amaran seolah-olah saya menghalang laluan mereka. Musykil juga adakah saya menyebabkan gangguan kepada mereka yang hanya menumpang menggunakan lebuh raya kerana menggunakannya secara percuma berbanding saya dan pemilik kenderaan lain yang terpaksa membayar untuk menggunakannya.

Mungkin, ini kes terpencil, namun persoalan timbul, tindakan segelintir ahli kumpulan berkenaan seolah-olah menunjukkan mereka mempunyai kuasa untuk menghalang kenderaan lain memotong mereka di laluan laju. Lebuh raya adalah hak bersama, jadi gunakanlah sebaik mungkin termasuk menghormati mereka yang menggunakannya.


PENGGUNA LEBUH RAYA,
Kuala Lumpur.




Konvoi motosikal berkuasa besar suka tunjuk lagak



SURAT 'Pengguna lebuh raya' dari Kuala Lumpur dalam ruangan ini kelmarin, menarik perhatian saya untuk menulis pengalaman saya membabitkan konvoi motosikal kuasa besar. Kejadian yang saya alami ini pula berlaku di bandar Kuantan. Seperti dinyatakan pengadu, saya bangga apabila terlihat konvoi motosikal berkuasa besar yang disertai anak-anak muda kita.

Malangnya, pengalaman pahit menyebabkan saya kecewa dengan sikap mereka. Kejadian berlaku di sebuah persimpangan berlampu isyarat di simpang tiga di bandar Kuantan. Konvoi berkenaan datang dari jalan arah bertentangan. Ketika itu lampu isyarat laluan saya menunjukkan warna merah, dan ketika lampu hijau menyala saya pun mula bergerak untuk membelok ke kanan, tiba-tiba salah seorang ahli konvoi berhenti di hadapan saya dengan niat menghentikan perjalanan kenderaan saya dan membenarkan ahli konvoi itu meneruskan perjalanan.

Apa yang dimusykilkan ialah, adakah mereka berhak untuk menahan kenderaan saya ketika itu berada di dalam kotak kuning dan ia giliran kenderaan saya untuk bergerak. Lainlah jika yang menahan lalu lintas polis.

Diharap pihak polis memantau kegiatan mereka yang tidak bersopan dan tidak bertimbang rasa terhadap pengguna jalan raya.

SKY,
Kuantan,
Pahang
.


aku naik kupcai je...


MMM...SKINNY NK MINTAK MAAP DULU LA EK, KL NTI ADE BIKERS2 YG TERASA ATI PLAK, EVEN BKN DR PHGRIDERS NYER GROUP...SKINNY DH 2-3X KNA MS KT LPT..GERAM MMG LA GERAM angry angry angry KDG2 THEY ALL SIAP BLEY TUNJUK SIGNAL F**K LG... KL KITER NK POTONG THEY ALL NYER MOTOS sad sad sad...KL BW BULDOZER DH LAMA KNA SONDOL.. DLM ATI SABO JE LA...
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Mon Aug 10, 2009 11:57 pm

Hmmmm isu sensitif gak sebenarnyer nih....tapi yang pasti lah bile ada mana2 convoy pun bila dah jalan
ramai2 baik keta ke moto ker lori ker...mesti dia org halang laluan kenderaan lain tak bagi putus convoy...
plak biasanyer awal2 dia org nih dah bagitahu ambik permit dari bapak polisi utk convoy tersebut bagi memudahkan
perjalanan mereka....kadang2 tuh siap ada peronda polis lagik tuh kat depan.
Samseng jalan raya sebenarnyer lembu ngan kambing jer yang nak melintas ke yg dok tengah jalan ker...
huh yang tuh kalau ada tengah jalan convoy sultan pun kena berhenti...huhuhuhuhu
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Tue Aug 11, 2009 2:27 pm

isu ni mmg sensetif...tapi takpe, bagus gak ada feedback camni...lain kali, kita buat lagi...in other words, aku pedulik apa??
1. diorang tak paham, sebab apa kita stop traffic...kita nak menjaga keselamatan ahli konvoi dan jugak keselamatan orang lain...kalau xcident, kete diorang jugak yg rosak...
2. mmg marshall tak berhak tahan jalan kat traffic light...dan takde sape pon yg berhak sebenarnya, even an ambulance...tapi harus diingat, lampu hijau bukan bererti "jalan"...hijau means "jalan jika selamat"...dah nampak tak selamat, nak jalan kejadah apanya??
3. kenapa nak komplen kena tahan kat traffic light? orang lain boleh berhenti, why not him? what so special about him?
4. kes kat highway tuh...kita pon biasa kena kan? tgh kita laju kat lorong kanan, ada kete terhegeh2 masuk lorong kanan nak memotong...pastu berasap tayar kita brek...pemandu tu kata dia bagi signal, tapi ada ke dia cakap dia dah tgk cermin pandang belakang untuk make sure keadaan selamat untuk memotong? satu lagi, aku rasa dia cuma anggar jarak, tapi tak anggar speed of the bikes...
5. cam fendi cakap, konvoi yg kita tahan traffic light ni biasanya dapat permit polis...dan polis pun tak cakap apa bila kita tahan traffic sebab diorang tahu itu untuk menjaga keselamatan berpuluh ahli konvoi dan jugak keselamatan pengguna2 jalan raya lain...so, kalau polis tak bising, apehal diorang nak bising?

korang pun tahu, betapa bahayanya kalau ada kenderaan lain termasuk dalam konvoi....ini yg kita nak elakkan...biar susah sikit, asal selamat....
pandangan diorang, kita berlagak raja...it's ok...dia tak paham...
pandangan aku pulak, dia terlalu ego...tak nak beralah langsung...biasala...some of malaysian drivers...kat ambulan & bomba pun diorang susah nak bagi jalan, apatah lagi kat kita...

tak dinafikan, group big bike mmg ada yg agak rude bila mintak jalan, yg ni kita kena perbaiki la...supaya kalau boleh, kita mintak dengan sopan...sebab most of the time, it's not what we ask...but how we ask...ini kita akan cuba improve dari masa ke semasa...

opppsss...last but not least...KITA MENUMPANG KAT HIGHWAY??? sebab kita tak bayar tol?? abih tu, income tax yg beribu-ribu aku bayar tiap2 tahun tu tak nak kira??? I believe income tax yg aku bayar lagi mahal dari tol yg mamat tu bayar....

Skinny Queen wrote:

MMM...SKINNY NK MINTAK MAAP DULU LA EK, KL NTI ADE BIKERS2 YG TERASA ATI PLAK, EVEN BKN DR PHGRIDERS NYER GROUP...SKINNY DH 2-3X KNA MS KT LPT..GERAM MMG LA GERAM angry angry angry KDG2 THEY ALL SIAP BLEY TUNJUK SIGNAL F**K LG... KL KITER NK POTONG THEY ALL NYER MOTOS sad sad sad...KL BW BULDOZER DH LAMA KNA SONDOL.. DLM ATI SABO JE LA...
kes macam ni pun selalu gak ada...cam aku cakap tadi, mmg ada big bikers yg kurang sopan...inilah yg kita kena prevent dari berlaku...kalau ada nampak kawan2 kita yg agak kurang sopan, kita tegur je la...supaya imej kita tak buruk....

**ini adalah percakapan dan pandangan peribadi aku sahaja. Tidak menggambarkan pendirian Pahang Riders secara keseluruhannya. Kalau ada sesiapa atau kenal sesiapa yg nak berdepan dengan aku; aku, Zainal a.k.a Jenal almost everynight ada kat Cahaya Muda, Indera Makhota. Diorang boleh cari aku kat sana.**

_________________
Back to top Go down
nicegurlz
LESEN L
LESEN L


Posts : 81
Join date : 2009-05-18
Age : 36
Location : Quantown

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Tue Aug 11, 2009 9:15 pm

sy stuju sgt2 dgn pandangan bro jenal tuh...
Back to top Go down
wolverine
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 35
Join date : 2009-07-27
Age : 35
Location : raub

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 12, 2009 9:22 am

yup bro jenal, sy stuju sgt dengan pandangan bro tu...kadang2 slah tue sikit jer tapi diorang yang saje panaskan ...mklum la kite ni 2 tayar jer, dilanggar kite teruk melanggar pun kte teruk...ada sebab knapa biker perlu mintak ruang tuk geng2 motor lalu,bkan kte saje2 nk sekat jalan... chopper pasal sikap sesetengah bikers yg kurang sopan 2, ssah kte nk ckp.kte boleh perbaiki jer n tegur...ala drive keta pun bkn semua ok n kelaku baik gak...kalo brader yg tulis ni seorang yg baik n bersopan santun, dia xkn kua knyataan ni...mknanya dia pun xde sikap timbang rasa gak...benda tu dlm diri setiap individu sndiri.yg penting kna byk bersabo n baik hati...kalo baik semua org suker.... yng penting kembali kepada Al quran n sunnah chopper
Back to top Go down
wolverine
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 35
Join date : 2009-07-27
Age : 35
Location : raub

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 12, 2009 9:31 am

chekidout.....
http://bharian.com.my/Current_News/BH/Saturday/Surat/20090807213938/Article/

aku tolong post la link kat atas tu...supaya mudah dibaca.... -Jenal Vulcan-
Quote :
POLEMIK mengenai tingkah laku penunggang motosikal berkuasa tinggi mendapat maklum balas di ruangan ini melalui surat 'Pengguna Lebuh Raya (Kuala Lumpur) dan SKY (Kuantan, Pahang)' di dalam ruangan ini yang turut mendakwa konvoi motosikal berkuasa besar suka tunjuk lagak.

Sebagai seorang penunggang motosikal berkuasa besar dan juga orang kuat Lanun Bikerz dan mewakili semua kelab motorsikal berkuasa tinggi ingin menegaskan bukan semua konvoi atau penunggang motosikal besar ini berlagak. Saya perlu tegaskan di sini ialah kebanyakan penunggang ini bergerak dalam kumpulan dan aktiviti mereka bukanlah setiap hari.

Bila bergerak dalam kumpulan, ia memerlukan penjagaan dan kawalan untuk tidak membahayakan anggota konvoi dan pengguna jalan raya lain. Pengadu mungkin tidak faham sepenuhnya keadaan itu dan terus menuduh anggota konvoi berlagak dan sebagainya. Kalau kita nak berlagak pun memang boleh sebab kita juga bayar cukai jalan yang lebih mahal sekitar RM350 setahun dan insurans kita lebih mahal dan motosikal besar ini lebih mahal daripada kereta.

Kebanyakan motosikal besar ini berharga RM50,000 ke atas dan ada yang sampai RM180,000 sebuah. Tetapi itu bukan 'bikerz', kita bukan berlagak atau sombong tidak tentu, yang penting ialah keselamatan kita bersama. Pengguna lebuh raya juga ada menuduh motosikal besar menggunakan lebuh raya percuma jadi tiada hak atau keutamaan, itu tentulah kenyataan yang tidak matang.

Berbalik kepada keadaan di jalan raya, saya selalu perhatikan sikap pemandu kereta yang menukar laluan sesuka hati, asal bila lapang saja di depan terus memotong. Kita yang datang dari belakang dengan laju, kalau sempat membrek, selamatlah, kalau tidak, berdentumlah. Pemandu kereta bukan nak takut dan risau, bukan nak jadi apa pun, kereta saja kemek, kami bikerz ini juga yang kemek kepala dan badan.

Setia kawan bikerz ini memang kuat dan kami selalu berbincang masalah yang dihadapi ketika di jalan dan lebuh raya. Bila kami minta laluan sekali sekala bila berkonvoi, terus menuduh sombong. Kami bikerz hanya berdoa agar kami dilihat oleh pemandu kenderaan lain yang lebih besar sebab kalau kami tunggang dengan cermat mana pun, sekali kenderaan nak buat hal, kami juga yang teruk.

Jadi, berhati-hatilah kalau membuat dakwaan. Saya juga pemandu kereta dan selalu memberi ruang kepada konvoi motosikal, motosikal kecil dan kenderaan lain. Seharusnya kita bertimbang rasa di jalan raya. Bukan benci membenci. Keselamatan perlu diutamakan.

ANUAR MANJALARA,
Ketua Setiausaha Lanun Bikerz.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Thu Aug 13, 2009 12:42 am

Gua tengah course kat Kl Lumpo nih...conference & Exhibition on Occupational Safety & Health conduct
by NIOSH.....apa yg menarik gua nak share kat sini ialah salah sorang spakers adalah Tan Sri Mahaleel......gua omputih nih bukan nyer paham sangat...kalau Jerman ke Perancis huh laju lah lidah gua chakap...ayat dia gini lah lebih
kurang....."Do you know that here in Malaysia we also in war??? Every year more Malaysian die on tha road than
American army at war in Iraq"....fakta2 yg di tunjukkan memang betul lah gua sendiri pun terkhezut...kat sana dia org tergolek pecah kepala hancur kena peluru...kat sini kita pecah kepala kena besi devider tak pun hancur kena penyek
lori atas jalan raya....tuh jer beza dia.
So ...moral of tha story is...kat jalan raya tak der raja sebenarnyer,...masing2 nak jaga keselamatan diri sendiri
dan org sekeliling sebenarnyer....mungkin org tak paham dan tak dapat menerima utk kebaikan semua gak.
Malas sebenarnyer gua nak bersyarah panjang lebo nih. Dah adat lah nama manusia mana ada benda yg sempurna
semua ada jer benda tak kena.
Budaya bawak keta slow belah kiri tuh dah standard lah kat sini ...gua setuju sangat lah dgn pendapatan bro
jenal tuh.....dia tahu ker moto nyer laju berapa??
Satu jer gua tak sedap dengar...bawak moto pree kat hgway tak bayar tol....tahu ker tol tuh duit
sapa pakai nak buat? Duit tuh mana mari??Plak kena bayar nak guna...nih lagi lah malas gua nak citer nanti masuk bab politik lah
plak...huhuhuhu...gua pun sebenarnyer malas nak layan benda remeh temeh cam nih...cuma nak tambah
sikit jer lagi pendapatan gua yg sebelom nih....
Marah bebenor bro jenal tuh...gua nak jumper lu lah bro kat CM ker? Kalau jumper nak ajak gocoh gua tak nak
ajak makan gua nak lah....wasallam
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Thu Aug 13, 2009 2:03 am

fendi vstar wrote:
Marah bebenor bro jenal tuh...gua nak jumper lu lah bro kat CM ker? Kalau jumper nak ajak gocoh gua tak nak
ajak makan gua nak lah....wasallam
bukan nok ajok gocoh bro...nok ajok minum je...asyik2 muka sama jek kat CM tuh...nok ajok memeriahkan majlis je...
wat mende gocoh2 ni? sama2 makan nasik...lain la kalau dia makan besi...takut jugok aku... affraid

_________________
Back to top Go down
wolverine
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 35
Join date : 2009-07-27
Age : 35
Location : raub

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Fri Aug 14, 2009 10:20 am

tq bro jenal coz kuakn link sy tue...mklumla xpandai nk wat smoke
Back to top Go down
zoomwinger
B FULL
B FULL


motor : Honda Goldwing 1500
email : zoomwinger@gmail.com
Posts : 239
Join date : 2009-04-01
Age : 36

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 19, 2009 4:38 am

angry2 angry2 angry2 angry2 angry angry shoot sinchan sinchan
Back to top Go down
http://zoomrider.blogspot.com
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 19, 2009 12:45 pm

zoomwinger wrote:
angry2 angry2 angry2 angry2 angry angry shoot sinchan sinchan

BRO ZOOM XLEH ANGRY LA...KDG2 BTOL TAU...THINK +VE LA EK... sinchan sinchan sinchan
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 19, 2009 6:46 pm

Skinny Queen wrote:
zoomwinger wrote:
angry2 angry2 angry2 angry2 angry angry shoot sinchan sinchan

BRO ZOOM XLEH ANGRY LA...KDG2 BTOL TAU...THINK +VE LA EK... sinchan sinchan sinchan
Bikers ramai sis...mmg ada sorang dua yg kurang ajar...biasala...nama pun manusia...tapi kenapa disebabkan sikap sorang dua ni, mereka "menyerang" big bikers secara keseluruhannya? gila ke apa?

_________________
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Wed Aug 19, 2009 6:54 pm

daun serai
daun gaharu
belom try
belom tahu.

_________________
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Thu Aug 20, 2009 10:30 am

Jenal Vulcan wrote:
Skinny Queen wrote:
zoomwinger wrote:
angry2 angry2 angry2 angry2 angry angry shoot sinchan sinchan

BRO ZOOM XLEH ANGRY LA...KDG2 BTOL TAU...THINK +VE LA EK... sinchan sinchan sinchan
Bikers ramai sis...mmg ada sorang dua yg kurang ajar...biasala...nama pun manusia...tapi kenapa disebabkan sikap sorang dua ni, mereka "menyerang" big bikers secara keseluruhannya? gila ke apa?

BIASE LA BRO JENAL, DH SIKAP MANUSIA MMG MCM TU, NK WAT CAM NER...BAK KATA PEPATAH MELAYU DOLU2...DISEBABKAN NILA SETITIK, ROSAK SUSU SEBELANGGA...SO, APER KATE JGN DILAYAN SGT ISU INI, OF COURSE LA THIS IS A SENSITIVE ISSUE, TP KL MAKIN DILAYAN, MAKIN MENJADI PLAK NTI...NI DH NK POSE, SO KNA BYK SABO LA....
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Thu Aug 20, 2009 6:22 pm

SABO? SABO? NAK SABO GI SABOK BERNAM LA.

_________________
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Fri Aug 21, 2009 5:17 pm

dtkcrow wrote:
SABO? SABO? NAK SABO GI SABOK BERNAM LA.

ERKKKK...MARE PLAK... sad sad sad
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Fri Aug 21, 2009 5:22 pm

Skinny Queen wrote:
dtkcrow wrote:
SABO? SABO? NAK SABO GI SABOK BERNAM LA.

ERKKKK...MARE PLAK... sad sad sad

tak maro aih. nowseeheart only.

hohohohoho

_________________
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Komen kawan-kawan   Today at 12:08 pm

Back to top Go down
 
Komen kawan-kawan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Dallas County Komen 5K race
» WWE Goes Pink with Susan G. Komen for Third Consecutive Year

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: TAMBAHAN EXTRA-
Jump to: