PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 SKY hentam Pahang Riders?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zoomwinger
B FULL
B FULL


motor : Honda Goldwing 1500
email : zoomwinger@gmail.com
Posts : 239
Join date : 2009-04-01
Age : 36

PostSubject: SKY hentam Pahang Riders?   Wed Aug 19, 2009 4:27 am

BERITA HARIAN 6 Ogos 2009
cerita tentang berita-berita semasa dan terkini..


Konvoi motosikal berkuasa besar suka tunjuk lagak


SURAT 'Pengguna lebuh raya' dari Kuala Lumpur dalam ruangan ini kelmarin, menarik perhatian saya untuk menulis pengalaman saya membabitkan konvoi motosikal kuasa besar. Kejadian yang saya alami ini pula berlaku di bandar Kuantan. Seperti dinyatakan pengadu, saya bangga apabila terlihat konvoi motosikal berkuasa besar yang disertai anak-anak muda kita.

Malangnya, pengalaman pahit menyebabkan saya kecewa dengan sikap mereka. Kejadian berlaku di sebuah persimpangan berlampu isyarat di simpang tiga di bandar Kuantan. Konvoi berkenaan datang dari jalan arah bertentangan. Ketika itu lampu isyarat laluan saya menunjukkan warna merah, dan ketika lampu hijau menyala saya pun mula bergerak untuk membelok ke kanan, tiba-tiba salah seorang ahli konvoi berhenti di hadapan saya dengan niat menghentikan perjalanan kenderaan saya dan membenarkan ahli konvoi itu meneruskan perjalanan.

Apa yang dimusykilkan ialah, adakah mereka berhak untuk menahan kenderaan saya ketika itu berada di dalam kotak kuning dan ia giliran kenderaan saya untuk bergerak. Lainlah jika yang menahan lalu lintas polis.

Diharap pihak polis memantau kegiatan mereka yang tidak bersopan dan tidak bertimbang rasa terhadap pengguna jalan raya.

SKY,
Kuantan,
Pahang.
Back to top Go down
http://zoomrider.blogspot.com
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Wed Aug 19, 2009 6:44 pm

citer pasal ni dah ada kat sini http://pahangriders.forumotions.net/tambahan-extra-f15/komen-kawan-kawan-t174.htm

kalau aku komen pun, sama je ngan komen aku dalam thread tu...so, bagi aku biarla dia...kalau dia berani, nape tak tahan kita pastu sound je?

_________________
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Wed Aug 19, 2009 6:55 pm

biasala bro... cakap banyak.. pong pang pong pang macam tong kosong jer,

_________________
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
rahmatchini
B FULL
B FULL


Posts : 441
Join date : 2009-05-29
Age : 43
Location : Chini Timur

PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Wed Aug 19, 2009 9:56 pm

Mat Motor...kena banyak bersabar.........sabar sebahagian daripada iman...Biarkan orang nak kata apa janji motor kita beli sendiri, isi minyak tak minta ngan orang lain...Kita bayar road tax DLL....so....sabar jer...
Back to top Go down
FADZLI
B2
B2


Posts : 148
Join date : 2009-04-01

PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Sat Aug 22, 2009 3:16 pm

Jenal Vulcan wrote:
citer pasal ni dah ada kat sini http://pahangriders.forumotions.net/tambahan-extra-f15/komen-kawan-kawan-t174.htm

kalau aku komen pun, sama je ngan komen aku dalam thread tu...so, bagi aku biarla dia...kalau dia berani, nape tak tahan kita pastu sound je?

Buang karan jer layan orang macam tu............... dia orang jeles la tu...........
Back to top Go down
sara nar38
LESEN L
LESEN L


Posts : 65
Join date : 2009-04-02
Age : 48
Location : TUDM BUTTERWORTH

PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Sun Aug 30, 2009 8:51 pm

RELEX Bro2 & Sis2 bikerz.......SKY tu boring kat bikerz.....dia tu x lulus B full.....jadi fed up la.....lain kali balas jgn x balas.........k. take it easy.............. askar
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: SKY hentam Pahang Riders?   Today at 10:27 am

Back to top Go down
 
SKY hentam Pahang Riders?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» new riders in hurricane wv
» Quadcrew Riders New years Ride
» Riders Discount
» GunRunner from Southern RZR Riders
» Southern Side x Side Riders on the trail at Winrock ( Video )

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: ADUAN-
Jump to: