PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 10:01 am



Sawadhikap...
Setalah gambar2 dan jalan cerita di tapis oleh pihak badan industri perfilemeng Thailand memakan
masa yang agak lama....di tambah pulak dengan bebanan kijer ambo yang berguni guni maka nih lah
serba sedikit the ride kita worang.
Picture nih taken masa nak flag off kat restoran jamang batu 12 kuatang....thank kayu is the bery much
ikan puyu 4 samah...kepada member2 yang datang bagi sokongan moral...those yang ada pagi tuh ckgu nik,
abg zul v1500, jack the naked, naza & wife..apa pun pagi tuh memang kiter worang semangat berkuba kuba nih...
utk pengetahuan ambo siap masuk kelas rambung dgn bahasa thai lagik.
Bikers yg sanggup redah gadai nyawa ari tuh ialah...huhuhu nasib tak kena tembak ke kena bom masa kat thai...
1. The presiden Atok and istwo.....istree lain tahun lah dia bukak cawangan plak
2. The jermang riders hisham......nih mak saleh sebab dia pakai BMW jer.
3. The Hong Kong riders joey
4. The Kl Lumpo rider Taib
5. The Sifu of kung fu mabok Jason
6. Achong Malay+cine rider
7. The Kelantam ....ambo lah tuh.


Berenti kat Genting Sempah jap lapas isi minyak dan buang minyak....
Nih baru sikit dekat jer nih....apa barang ride sampai Genting Sempah jer....ahak3x berchangkap besow
riak dan thakabur lah plak.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 2:01 pm



Welcome to Thailand...Land of free....mana ada free lah semua kena bayar apa...Jenuh gak ride lebih kurang 700km ktn-Danok.
Lengoh weh 12 jam baru sampai. Nak bawak masuk moto thai kena ada pasport dgn gran fotostat jer...insurans policy thai kena
ambik gak bayar dalam 22 hengget sebab nak masuk jauh kalau sempadan jer tak yah ambik insurans pun.
Malam baru boleh sattle nak masuk.....bedal tomyam thai dulu weh perut dah lapo nih.



Aisey man!!!!! guaner pulok gambar gini boleh lepas nih.....tak per macam nih kat pasaraya Malaysia berlambak...
kanak2 bawah 12 tahun boleh tengok tidak merbahayakan kesihatan.
....'weh joey lu pegang apa tuh....gua cakap sama lu nyer mek oooo'





hmmmmm so next ride Bangkok? Ada berani?
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 10:29 pm



On the bikes.....jalan kat Thailand berminyak licin boleh nampak dia nyer minyak...mungkin sana banyak pickup pakai
diesel so tak yah lah nak bawak laju2 tergolek dog tak balik modal. Nak time ujan jalan basah geli2 rasa atas moto.
Lagi satu kat sana highway 2 line...yang bahaya nyer kat tengah2 dia ada macam longkang besow yang bahagi line sebelah sana
moto2 kecik main cross cam tuh jer nak masuk line belah kite...roadblock polis thai banyak berpuluh sepanjang jalan tapi satu
pun tak tahan kiter worang.


...tumpang lalu...tumpang lalu.





Gaya hong kong riders berdiri atas moto...penat lah tuh. Tak sempat nak ambik gambo gaya dia meniarap atas ER6
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 10:40 pm



The Jerman rider....siap pasang siren lagi dgn lampu kelip2 kat Thailand....abis semua keta moto sana lari ketepi mgkin
tak tahan buyik kuat sangat kot!!!!!!!



Taib the Kl Lumpo rider



Achong dengan Aprillia ETV 1000 dual purpose....kegunaan di laut dan di darat.


ride on...
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 10:58 pm


Krabi nice places.


Hisham the jermang riders sampai tido tepi jalan penat ....mgkin kat Thai panas sangat dia biasa ride dalam salji kot.
Apa pun ambo sempat bagi CPR atas perut pakai buah lutut tomoi terus dia bangun....kalau bagi kuat rasa pecah perut
member tuh.


Ingat kan ultraman ngan raksakse ada kat Jepung jer rupernyer kat Thailand pun ada.
Joey dah penat bawak ER6....naik anak dinasour best jugak.


Sini naik moto 3 org benda biasa jer...try lah buat kat Malay tengok.
Undang2 dia... sorang jer kena pakai helmet...hantam sajer lah janji ada helmet satu.


Yang ni satu kampung boleh naik nih...brother nih nak g umah kenduri sedara dia kawin nih.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Thu Jan 21, 2010 11:24 pm


Phuket...kita orang jumper bikers dari group Phuket. Ni acara penyerahan panji2 Phg Riders.
Dia nak gantung kat club house dia worang.
Back to top Go down
macci's
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 26
Join date : 2009-08-18
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Fri Jan 22, 2010 8:04 am

FINALLY the pics are UP!
Great...
Proud of u guys.....
bravo !!!!!!!!
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Fri Jan 22, 2010 1:41 pm

Ada lagik nih picture ngan video nak masuk nih.....nih baru dekat jer macci baru 3000km. Kita org jumper sorang
real Jerman bawak BMW GS1100 jalan sorang jer nak pusing dunia.....tuh lagik lah adventure. Tapi nih betol betol nih
bukan chooobaan....kawe sendiri pun dah jalan pusing dunia satu globe dah masa kijer ngan MISC dulu pakai jalan laut
bukan jalan darat. Terpulang pada individu sebenarnyer kalau yg suka adventure tak kire dgn jalan kaki ker naik basikal pun
boleh pusing dunia....yg pasti banyak lagi tempat dalam dunia nih yg boleh kita pegi....jauh berjalan luas pandangan.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Sun Jan 24, 2010 1:56 pm


Nak pegi Ko Samui kena naik ferry kat Don Sak...makan masa sejam setengah gak baru sampai Ko Samui.

Sifu: Haiyaaa mana wa letak gua nyer moto..tadik ala sini...pulau tomoi sulah mau sampai woooo.....




Kita orang steady lagi naik boat sejam setengah....tidak kelihatan dalam gambo achong dah jelapek tido dah awal2
mabuk pree captain belanja....apa barang baru belayar dalam aquarium dah mabuk!!!!!!




Ko Samui at last.....sampai jugak
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Sun Jan 24, 2010 2:12 pm


New year kat Ko Samui...malam tuh dia orang sambut sekali ngan full moon patry...seluruh pulau main bunga api
besow2 oooo...drp tengah malam sampai pukol 3 pagi pun ada lagik bunga api tak abis2....dia org enjoy sampai pagi...
"Bapak tak marah...khau dancing lah sampai phagi"


Father Rock....besow wooo ada lah dalam 3-4 pemelok.


Mother Rock....besow gak nih siap boleh tido kat dhalam...best nyer mother rock nih siap ada kuar air lagik.
Nasib le father rock duduk jauh sikit ngan mother rock nih ada dalam 50 meter...kalau dok dekat2 nih mesti ada
lah plak gandfather rock, sister rock dan semua kaum keluarga dia....ahak3x.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Sun Jan 24, 2010 2:32 pm


30km nak sampai jetty Don Sak nak g Ko Kasui ...moto achong brake down...sempat bawak sampai pulau baru
repair kat kdai Ohm Bikes....satu2 nyer kedai moto besow kat Ko Samui. Brother nih ada 200 bijik moto macam2 jenis
banyak moto dia buat sewa jer kat pulau...Harley boleh sewa dalam 200 jer satu hari.
Problem moto achong nih sebab masalah minyak jer...banyak dah moto Malay ngan Singapore dah kena..
kita org pakai myak R95...mgkin gak lah sana 95 campur ngan minyak kelapa kot...minyak yg bagus import Thai R91
patut ler harga dia mahal lagik darik R95. Apa pun those yg ride thai lepas nih kalau tak reti sangat pasal minyak nih tengok
harga yg mahal isi jerlah jgn nak sayang duit.....seliter R91 harga 3.85rm.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Sun Jan 24, 2010 2:51 pm


Achong: Nam bhoti nam...khui bhoti khui..idup pun syusyah...mati pun syusyah.



Nice guy eric and wife...banyak tolong kita org kat Ko Samui....dia sanggup jual semua harta benda kat France
pindah kat ko Samui beli boat harga sejuta buat sewa.
PS...buat susah belit2 jer lidah ambo chakap France dgn eric..rupernyer dia pandai cakap Kelantam.


Acara penyerahan panji2 Phg Riders...yang akan berkibar kat flag post sekitar kat Ko Samui.


Atok: Gapo nok cari nih?


Hadyai...sebelom balik Malay...
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Sun Jan 24, 2010 3:00 pm


Bkt Batu Kayu Hitam...jumpe real Jerman riders hard core dalam perjalanan nak pusing dunia sorang
diri bawak GS....ACHTUNGGG!!!!! Tabik spring toing3x ...gua caspek sama lu bro.
Back to top Go down
fendi vstar
B2
B2


motor : yamaha vstar 1100
email : fendi_mohd@hotmail.com
Posts : 162
Join date : 2009-04-12
Age : 43
Location : kuantam asal kelantam

PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Mon Jan 25, 2010 11:10 am

Moral Of Tha Story:
- This is first International Ride meliputi jarak sejauh 3000km benar2 mencabar tahap didih moto dan penunggang
selama seminggu perjalanan. Dengan semangat kerjasama rasanyer semua benda masalah boleh di atasi...bukan
nak cakap besow lah kalau sorang ride memang tak akan sampai sejauh itu boleh pegi...apa pun gua caspek toing3x
tabik spring to those hard core yang sanggup pegi lagi jauh.
- Mission nak bawak panji2 Phg Riders kuar rasanyer dah tercapai dgn mana2 tempat kita singgah ada lah tinggal buah kaki
flag tuh sebagai saguhati. Apa yg pasti panji2 tuh dah masuk kat 2 pulau di Thailand dan berkibar sepanjang jalan
kat moto Bmw & ER6.....promo tak der charge pun ahak3x.
-Jauh berjalan luas pandangan....apa barang ride ktn jer!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010   Today at 12:06 pm

Back to top Go down
 
THE RIDE KTN-DANOK-KRABI-PHUKET-KO SAMUI-HADYAI 27/12/2009-3/1/2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sunday 17th October - Very Early Morning - Southern Ride
» Snowy Ride
» Michaux State Forest ~ Big Flat ATV Ride
» ride outs derby/burton area
» Oran Park ride day

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: ARKIB GAMBAR-
Jump to: