PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 assalammualaikum...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Chenta
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : -
email : zilalala@rocketmail.com
Posts : 19
Join date : 2009-04-22
Age : 32
Location : JKR 800 Jalan Teluk Sisek 25050 Kuantan.

PostSubject: assalammualaikum...   Tue Apr 28, 2009 12:43 pm

kepada bikers2 yg beragama islam..
congrats kt u guys sbb berjaya wat kutipan amal utk save palestine n etc.
tp,why not korg wat konvoi yg boleh mencerminkan personaliti bikers yg baik dlm level masyarakat lain..contohnya konvoi sembahyang jumaat..sbb i tgk bikers ni terlalu terikat sgt dgn motor..x semestinya bikers ni kena ride 24-7.kesianlah wife2 yg d tinggalkan,bile accident,wife jugak yg kena jaga..bukannya nk wat konvoi sembahyang jumaat tuh setiap jumaat tp,twice a month pon jd lar..fikirkan ape pendapat org2 masjid bile diorg tgk bikers2 ni rajin pg sembahyang jumaat..jd tanggapan mereka terhadap bikers tdk same dgn rempit2 yg lain..fikirkan lar..ride sane sini memang seronok tp jgn kite lupe rezeki yg di beri utk bli motor tu..klau x Dia..siapa lagi???? Question Question Question
Back to top Go down
http://Www.myspace.com/KerintingItuChantek
atukst13
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : HONDA ST1300 WJT 1551
email : acmakmur@yahoo.com
Posts : 38
Join date : 2009-04-01
Age : 52
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue Apr 28, 2009 8:53 pm

Good idea, cuma bimbang kalau ride g solat jumaat, pakai plak kain pelekat, x pakai plak underware, nanti burung terbang. Semua orang pandang ingatkan minat kat kita, tapi sebenarnya suka kat kita. Oleh itu preparation utk konvoi solat jumaat kena betul2 steady. apapun cadangan cik kiah tu patut dipertimbangkan oleh presiden
Back to top Go down
http://WWW.pahangriders.forumotions.net
Chenta
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : -
email : zilalala@rocketmail.com
Posts : 19
Join date : 2009-04-22
Age : 32
Location : JKR 800 Jalan Teluk Sisek 25050 Kuantan.

PostSubject: cek kiah...   Wed Apr 29, 2009 12:45 pm

cek kiah plak....!!!
bermacam2 gelaran di lemparka kpd i..knp yek?
xslhkan klau bwk spare kan..pg ride jauh2 blh je..xkan nk pg solat pn bkira..
org tua2 ckp '' nak seribu daya..x nak seribu dalih ''...btl x?
lagi satu cadangan,pe kate bikers ni wat aktiviti bermain bowling di hujung minggu..katenya kelab ni d tubuhkan utk merapatkan silaturrahim..ini slh satu altenatif utk merapatkan silaturrahim tu..cam ade kelab motor yg i salu dgr ni..byk aktiviti2 yg sungguh menarik d jalankan..i bkn nk compare2 ye...tp,amik iktibar..
Back to top Go down
http://Www.myspace.com/KerintingItuChantek
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Thu Apr 30, 2009 6:25 pm

kita baru nak bertapak...
so, takleh expect cepat sangat kita stabil...
anyway, cadangan2 puan amat bernas...dan aku rasa pihak majlis tertinggi (wujud ke?) patut ambik perhatian...hehe
Back to top Go down
atukst13
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : HONDA ST1300 WJT 1551
email : acmakmur@yahoo.com
Posts : 38
Join date : 2009-04-01
Age : 52
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 05, 2009 1:58 am

Chenta wrote:
cek kiah plak....!!!
bermacam2 gelaran di lemparka kpd i..knp yek?
xslhkan klau bwk spare kan..pg ride jauh2 blh je..xkan nk pg solat pn bkira..
org tua2 ckp '' nak seribu daya..x nak seribu dalih ''...btl x?
lagi satu cadangan,pe kate bikers ni wat aktiviti bermain bowling di hujung minggu..katenya kelab ni d tubuhkan utk merapatkan silaturrahim..ini slh satu altenatif utk merapatkan silaturrahim tu..cam ade kelab motor yg i salu dgr ni..byk aktiviti2 yg sungguh menarik d jalankan..i bkn nk compare2 ye...tp,amik iktibar..

Tu la cik Kiah... lain kali cik kiah joinla program yg di anjurkan. kan kita dah wat majlis bebikiu(jgn salah sebut nanti makcik aida marah), pas tu majlis umpat,kutuk n keji yg dijalankan setiap malam di kedai acoy( acoy suka sangatla tu.. ramai customer hehehe) Pasal main boling tu, masalah sket sbb Jenal selalu complain jari dia x muat nak masuk dalam lubang..wakakaka. Dia selalu main golek rim basikal jerrr. Loga ngan fazley air force geng dia la masa kecik2 dulu. Paling2 dorang nak main golek buah kelapa jer, lepas tu kupas, parut santan, wat kenduri arwah. So lagila rapat dan erat silaturahim sesama dorang tiga orang hehe
Cik Kiah janganla bandingkan dengan kelab motor lain. Dorang jwa dorang x sama ngan kta. Cuba cik Kiah bandingkan dengan kelab bolasepak ke, kelab wusyu ke, kelab malam ke. tak pun kelap kelip hehehe.

Apapun, tahniahla kat cik kiah yang suka bagi idea. Mana tau kalau idea tu di guna pakai, cik kiah juga yang dapat nama hehehe. nanti sifu jason bagi satu sijil. Jenal ko jangan ngade nak minta sijil juga
Back to top Go down
http://WWW.pahangriders.forumotions.net
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 05, 2009 3:17 am

atuk...
setakat jari tak muat tu bukanlah alasan untuk aku tak main bowling...aku boleh bawak drill untuk besarkan lubang tu...cuma aku cari bola yg berat sikit takde...paling2 berat pon 15 lb...aku cari yg dalam 70-80kg, tapi takde...so, alih2 aku baling Loga je la wat ganti bola...lebih kurang je... Razz
Back to top Go down
loga
LESEN L
LESEN L


Posts : 52
Join date : 2009-04-06
Age : 26
Location : Bandar Indera Mahkota 2

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 05, 2009 10:58 pm

bro jenal , aku pun sama la, lama aku cari bola yg berat , i try bola crane tapi kecik sangat, so i ambik u aje la besar sikit , sure all the pin jatuh , strike aje..hehheheheheh Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Basketball Basketball anyway bila kita nak jumpa cik kiah ni , ada gak geng for machi kita yg solo AIDA.
Back to top Go down
atukst13
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : HONDA ST1300 WJT 1551
email : acmakmur@yahoo.com
Posts : 38
Join date : 2009-04-01
Age : 52
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 12, 2009 3:30 pm

loga wrote:
bro jenal , aku pun sama la, lama aku cari bola yg berat , i try bola crane tapi kecik sangat, so i ambik u aje la besar sikit , sure all the pin jatuh , strike aje..hehheheheheh Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Basketball Basketball anyway bila kita nak jumpa cik kiah ni , ada gak geng for machi kita yg solo AIDA.

Hello macha, banyak hensem gambar dekat itu moto besar. Nko g KL hari tu x der ngorat ker? awek kat harley daring2 giler hehehe. Cuba2 la kenyit mata sket, wat macam masuk habuk. wakakaka

P/s' Ginny, sorry aaa.. saya x der campur hal Loga tackle awek. dan saya x der cakap dia ada awek. Loga malam ni gi dangdut nak wakakakakaka
Back to top Go down
http://WWW.pahangriders.forumotions.net
atukst13
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : HONDA ST1300 WJT 1551
email : acmakmur@yahoo.com
Posts : 38
Join date : 2009-04-01
Age : 52
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 12, 2009 3:35 pm

loga wrote:
bro jenal , aku pun sama la, lama aku cari bola yg berat , i try bola crane tapi kecik sangat, so i ambik u aje la besar sikit , sure all the pin jatuh , strike aje..hehheheheheh Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Basketball Basketball anyway bila kita nak jumpa cik kiah ni , ada gak geng for machi kita yg solo AIDA.

Hello macha, banyak hensem gambar dekat itu moto besar. Nko g KL hari tu x der ngorat ker? awek kat harley daring2 giler hehehe. Cuba2 la kenyit mata sket, wat macam masuk habuk. wakakaka

P/s' Ginny, sorry aaa.. saya x der campur hal Loga tackle awek. dan saya x der cakap dia ada awek. Loga malam ni gi dangdut nak wakakakakaka
Back to top Go down
http://WWW.pahangriders.forumotions.net
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 12, 2009 9:31 pm

loga wrote:
bro jenal , aku pun sama la, lama aku cari bola yg berat , i try bola crane tapi kecik sangat, so i ambik u aje la besar sikit , sure all the pin jatuh , strike aje..hehheheheheh Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Basketball Basketball anyway bila kita nak jumpa cik kiah ni , ada gak geng for machi kita yg solo AIDA.
cik kiah kita ni pillion rider bro...tapi domestic only...hehe
tapi bukan within postcode la...itu hari join gak kita gi makan udang galah....

atukst13 wrote:
P/s' Ginny, sorry aaa.. saya x der campur hal Loga tackle awek. dan saya x der cakap dia ada awek. Loga malam ni gi dangdut nak wakakakakaka
atuk...takkan ajak loga je kot??? kawan2 lain camne??
Back to top Go down
loga
LESEN L
LESEN L


Posts : 52
Join date : 2009-04-06
Age : 26
Location : Bandar Indera Mahkota 2

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 12, 2009 11:32 pm

hi atuk ,

ginny no hal , dia sanggup junjung dulang untuk masuk minang , janji dia punya syer 100%. Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
Chenta
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : -
email : zilalala@rocketmail.com
Posts : 19
Join date : 2009-04-22
Age : 32
Location : JKR 800 Jalan Teluk Sisek 25050 Kuantan.

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 19, 2009 5:55 pm

nasib baik cek kiah x kene buasir ride lame2 aritu..stakat udang galah camtu..cek kiah msk lagi sodap lar..
Back to top Go down
http://Www.myspace.com/KerintingItuChantek
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 19, 2009 7:59 pm

Chenta wrote:
nasib baik cek kiah x kene buasir ride lame2 aritu..stakat udang galah camtu..cek kiah msk lagi sodap lar..
baru Rompin cik kiah oiii....tak jauh mana lagi tu...
tapi kalau tak tahan ride jauh, cuba mintak cik abang upgrade
mesti takde hal ride jauh2...tak caya? tanya Zoom....
Back to top Go down
atukst13
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : HONDA ST1300 WJT 1551
email : acmakmur@yahoo.com
Posts : 38
Join date : 2009-04-01
Age : 52
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Wed May 20, 2009 10:59 pm

Jenal Vulcan wrote:
Chenta wrote:
nasib baik cek kiah x kene buasir ride lame2 aritu..stakat udang galah camtu..cek kiah msk lagi sodap lar..
baru Rompin cik kiah oiii....tak jauh mana lagi tu...
tapi kalau tak tahan ride jauh, cuba mintak cik abang upgrade
mesti takde hal ride jauh2...tak caya? tanya Zoom....

hehehe... baru rompin dh nak buasir...
Lamanyer kita ride hari tu kan... kan jenal kan.. letih wooo nak sampai rompin.... (petikan kata2 cikgu nik presiden....)
Kalau cik Kiah rasa masakan udang cik kiah lebih sedap, saya mewakili sahabat sekelian ingin mencabar cik kiah agar menyediakan sekilo udang untuk santapan rakan2 riders sekelian. kalau sedap, maka kami akan bagi sijil dan piala kemenangan untuk cik kiah. ingat ! sekilo tau. sekilo setiap sorang... amacam jenal.. cukup tak. Kalau sedap kita akan tabalkan cik kiah sebagai "CIK KIAH THE QUEEN OF UDANG LUAK JEMPOL"

Cadangan nko tu aku tak setuju la Jenal. Sebab "apalah guna padi seberang, ntahkan masak ntahkan tidak, apalah guna bermotor garang, ntahkan ikut ntahkan tidak" sekian seloka dari cikgu nik wakakaka
Back to top Go down
http://WWW.pahangriders.forumotions.net
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Wed May 20, 2009 11:15 pm

atukst13 wrote:
Jenal Vulcan wrote:
Chenta wrote:
nasib baik cek kiah x kene buasir ride lame2 aritu..stakat udang galah camtu..cek kiah msk lagi sodap lar..
baru Rompin cik kiah oiii....tak jauh mana lagi tu...
tapi kalau tak tahan ride jauh, cuba mintak cik abang upgrade
mesti takde hal ride jauh2...tak caya? tanya Zoom....

hehehe... baru rompin dh nak buasir...
Lamanyer kita ride hari tu kan... kan jenal kan.. letih wooo nak sampai rompin.... (petikan kata2 cikgu nik presiden....)
Kalau cik Kiah rasa masakan udang cik kiah lebih sedap, saya mewakili sahabat sekelian ingin mencabar cik kiah agar menyediakan sekilo udang untuk santapan rakan2 riders sekelian. kalau sedap, maka kami akan bagi sijil dan piala kemenangan untuk cik kiah. ingat ! sekilo tau. sekilo setiap sorang... amacam jenal.. cukup tak. Kalau sedap kita akan tabalkan cik kiah sebagai "CIK KIAH THE QUEEN OF UDANG LUAK JEMPOL"

Cadangan nko tu aku tak setuju la Jenal. Sebab "apalah guna padi seberang, ntahkan masak ntahkan tidak, apalah guna bermotor garang, ntahkan ikut ntahkan tidak" sekian seloka dari cikgu nik wakakaka

tu la...aku rasa pon cam terseksa gile atas motor...punggung pon dah kematu...mmg mencabar ride ke Rompin hari tu...hehe

cadangan Atuk berkenaan udang cik kiah tu amatlah aku setuju...kalau tak dapat sekilo sorang, dua kilo sorang pun takpe...tapi kalau dapat lobster lagi bagus...

berkenaan cadangan aku tu, aku terpaksa tarik balik la....hehe
takut nanti crack plak tayar goldwing tu pasal lama sangat parking kat umah... No No
Back to top Go down
Chenta
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


motor : -
email : zilalala@rocketmail.com
Posts : 19
Join date : 2009-04-22
Age : 32
Location : JKR 800 Jalan Teluk Sisek 25050 Kuantan.

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Fri May 22, 2009 11:47 am

bab cabar mencabar ni mmg cek kiah suke..tp,yang kelakar tu knp lak nk ajak bikers yg menjamu selera???suami ku yang cute dan teramatlah dicintai kan ader!!!die pn dah boleh sgt utk jadi tukang rase..cik kiah rase..cik kiah x perlukan anugerah dan sijil dan bikers ke sape..cukup dr perut si dia...nnt klau msk utk korg2..cik kiah kepenatan,korg yang kenyang...!!!hahaha..korg kan da kawen..suruh lah bini encik2 sekalian masak sendiri di rumah..sedap,klau cek kiah masak,sedap ke x sedap..kene gak ckp sedap!ade paham???
Back to top Go down
http://Www.myspace.com/KerintingItuChantek
baby_manje
B2
B2


Posts : 120
Join date : 2009-05-12
Age : 37
Location : kuantan

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Mon May 25, 2009 11:47 am

tak paham gak...baik masak je jamu untuk bikers... Laughing
Back to top Go down
zoomwinger
B FULL
B FULL


motor : Honda Goldwing 1500
email : zoomwinger@gmail.com
Posts : 239
Join date : 2009-04-01
Age : 36

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Mon May 25, 2009 11:48 am

baik korang yg pompuan wat masak n jamu bikers lelaki cheers
Back to top Go down
http://zoomrider.blogspot.com
eida
LESEN L
LESEN L


Posts : 92
Join date : 2009-04-08
Age : 35
Location : kuantan

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Mon May 25, 2009 12:33 pm

bolehhh , sesangat , but RM 50 pax , ok tak ???
menu , emm, nasi putih, ikan masin & ikan singgam ( dialek fendi)
ade bran ?? oh lupa desertnye, budu Laughing
Back to top Go down
zoomwinger
B FULL
B FULL


motor : Honda Goldwing 1500
email : zoomwinger@gmail.com
Posts : 239
Join date : 2009-04-01
Age : 36

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Mon May 25, 2009 3:57 pm

budu nyer yg syok tuh
Back to top Go down
http://zoomrider.blogspot.com
baby_manje
B2
B2


Posts : 120
Join date : 2009-05-12
Age : 37
Location : kuantan

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 26, 2009 1:16 am

ape class makan budu... makang pOyOOkkk lagi beh
Back to top Go down
LAHV500
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 9
Join date : 2009-05-13

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Tue May 26, 2009 10:43 pm

baby_manje wrote:
ape class makan budu... makang pOyOOkkk lagi beh

cencaluk tak berkenan ker...........
Back to top Go down
sometime1980
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 3
Join date : 2009-04-03
Age : 36
Location : Kuantan

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Wed May 27, 2009 7:24 pm

yg satu ni,

Roti cicah budu pun sedap jg, ha...itu kawan aku yg kata time blaja dulu2...

yg satu lg lak,

mee goreng makan dgn tempoyak pun sedap jg, ha..itu wife aku yg kata..

then ,

aku plak...x terkata..tgk jela....hehehe... chopper
Back to top Go down
rahmatchini
B FULL
B FULL


Posts : 441
Join date : 2009-05-29
Age : 43
Location : Chini Timur

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Thu Jun 04, 2009 8:46 pm

budu la best...try sekali nak selalu...belum cuba belum tau dah cuba baru tau.. he he... salam semua saya org baru ni.
sory la tetiba terus menyampuk...
Back to top Go down
FADZLI
B2
B2


Posts : 148
Join date : 2009-04-01

PostSubject: Re: assalammualaikum...   Thu Jun 04, 2009 10:15 pm

rahmatchini wrote:
budu la best...try sekali nak selalu...belum cuba belum tau dah cuba baru tau.. he he... salam semua saya org baru ni.
sory la tetiba terus menyampuk...

welcome....... bro, jgn segan-segan.........
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: assalammualaikum...   Today at 4:38 am

Back to top Go down
 
assalammualaikum...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: TAMBAHAN EXTRA :: BORAK APA SAJE-
Jump to: