PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 satu bulan lewat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mabukride
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 32
Join date : 2009-04-03

PostSubject: satu bulan lewat   Wed May 06, 2009 8:51 pm

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "ayang,
period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor." Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak
memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata "ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya... ada apa encik" Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah." Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu. "APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???" Pegawai TNB tu pun dengan selamb a menjawab "ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online" Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. "APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu???"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan "Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan" Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari situ..Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan.. Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahpus naik berang. "APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."Lalu pegawai TNB tu pun cakap "kalau macam tu, Kita terpaksa potong
encik punya....... ...." Si Mahpus mencelah "apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai
apaaaaaa???"

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA. ..."
Back to top Go down
rahmatchini
B FULL
B FULL


Posts : 441
Join date : 2009-05-29
Age : 43
Location : Chini Timur

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Wed Jun 10, 2009 1:26 pm

lilin pun lilin lah jawab En mahpussssss.............he he..........klaka2..
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: lawok lawok lawok   Wed Jun 10, 2009 2:16 pm

best siottttt
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
FADZLI
B2
B2


Posts : 148
Join date : 2009-04-01

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Wed Jun 10, 2009 10:55 pm

dtkcrow wrote:
best siottttt

eh..... best ker pakai lilin?
Back to top Go down
rahmatchini
B FULL
B FULL


Posts : 441
Join date : 2009-05-29
Age : 43
Location : Chini Timur

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 12:33 pm

FADZLI wrote:
dtkcrow wrote:
best siottttt

eh..... best ker pakai lilin?

Kena tanya orang TNB la best ker tak????
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 2:41 pm

rahmatchini wrote:
FADZLI wrote:
dtkcrow wrote:
best siottttt

eh..... best ker pakai lilin?

Kena tanya orang TNB la best ker tak????

TNB ni pakar dalam penggunaan lilin ke bro?
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
sara nar38
LESEN L
LESEN L


Posts : 65
Join date : 2009-04-02
Age : 48
Location : TUDM BUTTERWORTH

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 3:01 pm

lighter boleh ke bro..........
klu btg mancis.......kecil sangat........
awawawawawakakakakakak........................................... askar
Back to top Go down
rahmatchini
B FULL
B FULL


Posts : 441
Join date : 2009-05-29
Age : 43
Location : Chini Timur

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 3:35 pm

dtkcrow wrote:
rahmatchini wrote:
FADZLI wrote:
dtkcrow wrote:
best siottttt

eh..... best ker pakai lilin?

Kena tanya orang TNB la best ker tak????

TNB ni pakar dalam penggunaan lilin ke bro?

tak tau la. Tapi kalau tanya JAGA sure pakai ???????........


Last edited by rahmatchini on Fri Jun 12, 2009 4:00 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
kueh
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 32
Join date : 2009-06-02

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 4:19 pm

kalu tanya JBA, hmmmmm.....
Back to top Go down
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Thu Jun 11, 2009 4:31 pm

OHOOOOOO......SOUND LIKE THIS TOPIC BYKKKKKK LUCAS LA BRO....SKINNY X LEH NK BG KOMEN APER2 LA EK...NO COMMENT......YG BERHAK BERSUARA HANYA KAUM ADAM SAJE...
Back to top Go down
eida
LESEN L
LESEN L


Posts : 92
Join date : 2009-04-08
Age : 35
Location : kuantan

PostSubject: Re: satu bulan lewat   Fri Jun 12, 2009 3:06 pm

haaaaa, ni keje korang ekkkk tak abis2 kuning2 , itam2 , biru2 , kang mengamuk tuan tanah angry angry2 angry angry2 haa haha tak tahu sinchan
Back to top Go down
dtkcrow
B FULL
B FULL


motor : YAMAHA MAJESTY / HONDA ST1100
email : dtkcrow@hotmail.com
Posts : 1101
Join date : 2009-05-25
Age : 41
Location : kuantan

PostSubject: i say..   Fri Jun 12, 2009 4:24 pm

yo my brothers of the same cause.....

apa kata kita tukaq cita... bukak topic lain lak... macam dah nak basi jer...
Back to top Go down
http://asyriffa.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: satu bulan lewat   Today at 4:36 am

Back to top Go down
 
satu bulan lewat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: TAMBAHAN EXTRA :: BORAK APA SAJE-
Jump to: