PAHANG RIDERS

UNITED ON ONE STAND
 
HomeCalendarFAQPAHANGRIDERS.COMRegisterLog in

Share | 
 

 Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Thu May 28, 2009 1:13 am

Seperti yang diketahui semua, kita ada program bersama ngan ABIM pada 22-24 May 09 (KAMI GENERASI BEBAS JENAYAH), tapi disebabkan 22 May tu jatuh pada hari Jumaat dan akan melibatkan cuti ramai Bikers (yg keje Kerajaan takpela, ada pelepasan), maka kita decide untuk join pada 23 & 24 May sahaja...

23 May 2009

Seperti biasa, kita berkumpul di Taman Kerang...bukannya di Taman Siput Babi atau Taman Tapak Sleman...


Antara muka2 yg datang lewat, tapi buat2 cam datang awal...sebab ada yg lagi lambat...hehe


Jason: Usop!! Kita punya seluar sama aa??? angkat gambar cepat!!!


Che Hisham tersandar keletihan melayan karenah Jason...



isi minyak kat R&R Gambang...sambil tunggu sebijik Shadow 600 yg breakdown...

Lepas tu semua shoot ikut LPT...menuju ke Rumpun Makmur, keluar LPT melalui exit Kg. Awah....


isi minyak kat Jengka...ada pulak spiderman sesat...


akhirnya, sampai jugak di homestay Rumpun Makmur


abang Usop terus report kat bini, "Kanda dah selamat sampai kat Rumpun Makmur".


nila shadow yg breakdown tadi...angkut pakai lori la...


Warga Rumpun Makmur tak melepaskan peluang untuk bergambar bersama Spiderman sesat tadi...


adik2 UIA mengadakan pemeriksaan kesihatan percuma...Wan V9 pon ambik peluang ni untuk check kesihatan beliau...ternyata baby yg dikandung beliau sihat...


pastu kita bawak orang2 kampung gi gunung senyum dengan menaiki motorsikal...bukan main suka lagi diorang...


ni salah sorang "samseng" yg escort kita...boleh teka tak identiti beliau???




yang paling aku heran, camne awek 2 orang ni boleh naik ngan Sifu & Joey??? Heran...Heran....


tadi spiderman sesat, ni koboi sesat pulak....


kelihatan Joey ingin terjun ke dalam tasik...tapi beliau tak jadi berbuat demikian setelah dipujuk oleh Kerambit...


balik dari Gunung Senyum, kita makan tengah hari kat Homestay Rumpun Makmur sebelum berlepas ke Kompleks Rakan Muda Raub pulak...


akhirnya, selamat sampai ke destinasi yg dituju...

masing2 dah penat...

ada yg baring kat surau...


ada yg terus belasah mee sup...


setelah berehat lebih kurang, petang tu kita lakukan aktiviti amal di rumah seorang warga emas yg hidup sebatang kara...


hampir semua peserta datang ke aktiviti tersebut...


diorang ni cam pernah keje ngan Nura jek....



malam tu ada sesi suaikenal antara Bikers & Students UIA...

_________________
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Thu May 28, 2009 1:14 am

24 May 2009

Bikers dok sibuk panaskan enjin motor masing2...nak gi Kuala Lipis pulak...


cam biasa...isi minyak dulu...



tunggu VVIP kat Pejabat Hutan...


sampai di tapak kempen Generasi Bebas Jenayah...


Lagu Negaraku dimainkan...Sifu berdiri dengan penuh patriotik dan memberikan tabik hormat...


Pemeriksaan kesihatan lagi...mentang2la yg tukang check tu comel2 belaka, rajin plak diorang ni check kesihatan diri....

Lepas lunch, kita bertolak balik ke Kuantan...



kat R&R Temerloh...rehat2 jap...


masing dah penat ni...


yang dua orang ni bukan penat sangat pon...bila ada awek pakai skirt pendek lalu, diorang curi2 la bukak mata...taktik nak skodeng je ni...


Wan V9 komplen, aku tak pernah belanja gambar dia sekali ngan motor...so, here it is....


Final Stop...Petronas Jalan Gambang...masa ni Shah V9 dah terlajak ke exit kuantan...


ucapan penutup oleh Atuk...


semua ambik beg masing2...pastu balik umah...

sekian.................

_________________
Back to top Go down
nicegurlz
LESEN L
LESEN L


Posts : 81
Join date : 2009-05-18
Age : 36
Location : Quantown

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Fri May 29, 2009 9:24 am

bgs report abg jenal nih...mmg ader bakat jd wartawan xbgaji..... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
Skinny Queen
B FULL
B FULL


email : skinny_queen@hotmail.com
Posts : 280
Join date : 2009-04-24
Location : PJ

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Fri May 29, 2009 11:14 am

Best nyerrrrrr......x ikut pun dpt tgk pic pun ok...sumer bikers pkai jaket baruu...sumer nmpk mach0 belaka...bang jenal biar pun perut mu boroi, tp tetap nmpk encem...byk2 kan lg wat kije2 amal cam ni...HIDUP PHGBIKERS hooray hooray ooooo....yg tu rupernyer Atuks...skinny knal nama je, orgnyer xprnh tgk lg....
Back to top Go down
zoomwinger
B FULL
B FULL


motor : Honda Goldwing 1500
email : zoomwinger@gmail.com
Posts : 239
Join date : 2009-04-01
Age : 36

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Fri May 29, 2009 12:57 pm

we want more angry sad angry2 sinchan
Back to top Go down
http://zoomrider.blogspot.com
shah_vn900
BuDak HinGusan
BuDak HinGusan


Posts : 35
Join date : 2009-05-11
Location : Bandar Damansara, Kuantan

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Fri May 29, 2009 7:03 pm

Final Stop...Petronas Jalan Gambang...masa ni Shah V9 dah terlajak ke exit kuantan...

"ku mengejar bayang-bayang superbikers, hasilnya cuma rear plate ku yang tercabut & melayang..." hampeh...
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Fri May 29, 2009 11:25 pm

Skinny Queen wrote:
Best nyerrrrrr......x ikut pun dpt tgk pic pun ok...sumer bikers pkai jaket baruu...sumer nmpk mach0 belaka...bang jenal biar pun perut mu boroi, tp tetap nmpk encem...byk2 kan lg wat kije2 amal cam ni...HIDUP PHGBIKERS hooray hooray ooooo....yg tu rupernyer Atuks...skinny knal nama je, orgnyer xprnh tgk lg....
Perut boroi yg exclusive tu skinny oii!!! banyak kumpul Qi kat dalam tuh...

zoomwinger wrote:
we want more angry sad angry2 sinchan
tunggu dari kamera orang lain pulak...kamera cikgu syed, kamera naza, dll....


shah_vn900 wrote:
Final Stop...Petronas Jalan Gambang...masa ni Shah V9 dah terlajak ke exit kuantan...

"ku mengejar bayang-bayang superbikers, hasilnya cuma rear plate ku yang tercabut & melayang..." hampeh...

tu la bro....kita bawak chopper
camne nak kejor ??

cuba bawak rilek cam Wan V9...santai jek....boleh layan ngantuk lagi kat atas motor (speed 160km/j tu)...hehe

_________________
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: gambar program Kembara Amal   Sat May 30, 2009 3:49 am

salam to all bikers~
mintak maaf menyibuk kt sini...
saya ni yg jd photographer spnjg program kembara tu...
sori sgt2 pasal gambar2 tu... lmbt bg...
td br je pass gambar2 tu kt fendi n atok...
tp saya da uploadkn gambar2 tu
ni url nye

http://picasaweb.google.com/maxsyne


mintak2 maap byk2 ek sbb lmbt... wawawawaa
hope leh jumpa korg semua lg!!!
best dpt knal korg!!!!! hehehhee Very Happy

thanks a lot,guys!!!!
Back to top Go down
Jenal Vulcan
B FULL
B FULL


motor : Kawasaki Vulcan 5000
email : jenal79@yahoo.com
Posts : 291
Join date : 2009-04-01
Age : 28
Location : On my bike

PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Sat May 30, 2009 11:47 am

waaa....photographer dah masuk...cantekkk!!!!

pada sesapa yg tak puas tgk gambar, sila klik link yg diberi tuh...
tgk la sampai muntah...haha

_________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)   Today at 12:05 pm

Back to top Go down
 
Program Bersama ABIM: Generasi Bebas Jenayah (23 & 24 May 2009)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Best Elementary/Gr. 8 Basketball Program in Toronto
» Help with Excel 5.0 Based Bullseye Competition Scoring Program!!!
» 50 mile training program
» 2011 BAY SHEFFIELD CARNIVAL - PROGRAM OF EVENTS
» College Prep Immersion Program

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PAHANG RIDERS :: ARKIB GAMBAR-
Jump to: